Informatie

In 1994 gingen Willy van de Biggelaar en Tini van Esch van start met een eigen timmerbedrijf. In de werkplaats aan de Huufkes 90A worden diversen soorten hardhout verwerkt tot hoogwaardige eindproducten, klaar voor gebruik door zowel aannemers als particulieren voor zowel nieuwbouw als renovatie. In het laatste geval wordt dat ook ter plaatse door Wiltin verzorgd. Wiltin werkt ook volgens het systeem van Komo-keur en bovendien voldoen al onze producten aan het politie keurmerk voor wat betreft het veiligheidsbeslag en de vereiste driepuntssluitingen.

De hardhoutsoorten die door ons gebruikt worden zijn voornamelijk mahonie, merantie en in mindere mate merbau. In de werkplaats zijn de meeste uiteen lopende deuren, ramen en kozijnen te zien. Van zeer luxe voordeuren tot klassieke garagedeuren, klapramen en kantelramen.Alle beslag en sluitingen worden door ons zelf aangebracht, zodat deuren en kozijnen direct kunnen worden geplaatst en van glas voorzien.

Wiltin beschikt tevens over een eigen spuiterij, want alle producten die later geschilderd moeten worden, krijgen een grondlaag met de vereiste dikte van 80 Mu, uiteraard met watergedragen verf.

Erkend bedrijf

Wiltin is een door BOSmti opleidingen erkend leerbedrijf. Leerlingen doen hier ervaring op gedurende vier dagen per week en gaan een dag naar school. Hiervoor moeten Willy en Tini zelf ook een vierdaagse curcus volgen en bovendien wordt hun bedrijf elke drie jaar aan een keuring onderworpen. Elk half jaar komt er een nieuwe leerling, die totaal bij zes bedrijven werkt over een periode van drie jaar.